Oplossingen voor akoestiek

Gun jezelf de rust en het comfort van een goede akoestiek

Veel bedrijven hebben een moderne en strakke inrichting. Dit zorgt voor een prachtig plaatje, maar brengt vaak een slechte akoestiek met zich mee. Door het gebruik van veel harde materialen, zoals tegels, harde wanden en glas wordt het geluid extra weerkaatst.

 

Julian Treasure heeft een interessante presentatie gegeven over dit onderwerp voor het bekende platform Ted Talks:

 

 

Zeker in je werkomgeving is een goede akoestiek van belang. Een prettige werkomgeving leidt ten slotte tot meer productiviteit en een hogere werktevredenheid. Een welbekend concept is sinds enkele tientallen jaren ‘de kantoortuin’. Door veel collega’s in een grote ruimte bij elkaar te zetten, zou de onderlinge communicatie verbeterd moeten worden. Al die mensen die door elkaar praten, telefoneren en vergaderen is natuurlijk funest voor geluid in zo’n ruimte. Ook hier zal een oplossing om de akoestiek te verbeteren, leiden tot prettiger werken.

 

Verbetering akoestiek:

 

verblijfscomfort  ↑

productiviteit      ↑

afleiding               ↓

stress                    ↓

Wandpanelen

Door middel van frames, gevuld met akoestisch materiaal bieden we een goede oplossing voor de verbetering van het geluid in je werkomgeving. Omdat het oog ook wat wil, worden deze frames “afgedekt” met een doek. Elk doek kan naar eigen inzicht worden ingevuld, met een uni kleur zodat het frame zo min mogelijk opvalt, of juist met een mooie visual. Toegespitst op je bedrijfstak, of juist liever een mooi uitzicht? De mogelijkheden zijn eindeloos.

 

artop-akoestische-wandpanelen

Wandvullend

Door voor een wandvullend paneel te kiezen, krijg je snel een flinke verbetering in de akoestiek. Om het totaalbeeld wat rustiger te houden kun je kiezen om het doek in een kleur te laten maken, of kies juist voor een gave print of mooie tekst.

 

signing-t-flex-interior-decoration

Achterwand kasten

Frames met akoestisch materiaal kunnen ook vrij gemakkelijk geplaatst worden op de achterkant van grote kasten, welke bijvoorbeeld als afscheiding in de ruimte staan.

Plafondpanelen

Een praktische en rustige oplossing is om gebruik te maken van plafondpanelen, welke als eiland worden gemonteerd door ons. Op deze wijze worden de geluidsgolven van alle zijdes opgenomen waardoor dit een effectieve oplossing is.

De plafondpanelen kunnen worden voorzien van een doek in dezelfde kleur als het plafond, of juist in een contrasterende kleur. Tevens kun je ook hier gebruik maken van beeld, denk bijvoorbeeld eens aan een mooie wolkenlucht.

Plafondpanelen kunnen ook in de vorm van baffles worden geproduceerd, hierbij hangen de panelen verticaal in de ruimte. Op deze wijze kunnen veel panelen worden opgehangen, voor een grote verbetering in de akoestiek.

 

artop-akoestiek-oplossing

Materiaal en opbouw

We maken de frames in eigen huis, waardoor we elke denkbare maat kunnen produceren. Standaard frames zijn aluminium, maar kunnen eventueel ook, door middel van print, worden voorzien van een bepaald decor.

Elk frame wordt gevuld met akoestisch materiaal, waarbij wij kiezen voor materiaal dat gemaakt is uit voornamelijk recycled textiel, aangevuld met polyester vezel. Dit isolatie materiaal is 100% te recyclen, wat een duurzame en groene keuze maakt.

Het frame met isolatiemateriaal wordt aan de voorzijde dichtgezet met een peesdoek, al dan niet met print. Het doek is vrij eenvoudig te vervangen. Ben je dus uitgekeken op het gekozen beeld, of wil je beelden aangepast aan de seizoenen dan is dat heel goed mogelijk.

Werkwijze

Zou de akoestiek in jouw bedrijfspand verbeterd kunnen worden? Neem dan gerust contact op voor een afspraak.

We beginnen met het inmeten van de ruimtes, zodat we kunnen berekenen hoeveel vierkante meters er gevuld zouden moeten worden, om de akoestiek aangenaam te maken. Hieruit volgt een voorstel met offerte.

Zet je ons ook graag in voor het ontwerpen of zoeken van beelden dan zullen we ook hiervoor een mooi ontwerp maken, passend bij je bedrijf en bij je wensen.

Productie en montage doen we ook in eigen beheer. Hierdoor heb je één aanspreekpunt voor het hele traject.

 

 

artop-akoestiek-ontwerp-indeling